Palvelut

Akupunktio – yksi kiinalaisen lääketieteen hoitomuoto.

Akupunktioneuloja pistetään akupunktiopisteisiin, jotka sijaitsevat medidiaaneiksi eli energiakanaviksi kutsutuilla linjoilla kehossa. Nämä energiakanavat on nimetty sisäelinten mukaan ja jokaisella kanavalla on yhteys kyseiseen sisäelimeen. Nämä energiat ohjaavat kehomme kaikkia toimintoja.

Näissä energiakanavissa kulkee Qi eli virtaava energia, mikä on välttämätöntä ihmisen kaikelle toiminnalle. Sairaus liittyy aina tämän Qin virtauksen häiriöön.

Akupunktiolla hoidetaan Qin virtauksen häiriöitä esim kiputiloja ja sairauksia käyttämällä opittua tietoa Qin vaikutuksesta ihmiskehon eri toimintoihin. Hoito tapahtuu akupunktioneuloilla käyttämällä erilaisia akupunktiohoidon metodeja kehon häiriötiloissa.

Yleisimpiä akupunktiohoitoon tulon syitä ovat erilaiset särky- ja kiputilat nivelissä, selässä, niskassa tai muualla kehossa. Hyviä tuloksia voidaan saada myös mm hormonaalisissa ongelmissa kuten ns naistenvaivat, migreeni ja urologisissa sekä neurologisissa vaivoissa, unettomuudessa, ruoansulatushäiriöissä ja jopa masennuksessa. Tuloksellisesti voidaan hoitaa myös mm ummetusta, kroonisia infektioita, aavekipua, virtsarakon tulehdusta jne…

Voit olla minuun yhteydessä mikäli haluat kysyä sinua vaivaavan ongelman hoidosta.

Maailman terveyssäätiö WHO on luetellut yli 400 sairautta, joiden hoitoon akupunktio soveltuu. Katso lisää TÄSTÄ.

Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys ry:n kotisivut:    http://www.finnacu.fi/

 


 

Osteopatia

Osteopatialla korjataan kehon virheasentoja ja jännitystiloja. Näin saadaan vähennettyä kehon toimintahäiriöitä ja näin kehon elimet ja fysiologiset toiminnat pystyvät suorittamaan niille kuuluvia perustoimintoja ilman häiriöitä. Keho pyrkii aina tiettyyn rajaan asti korjaamaan omat häiriönsä.

Selkäranka on kehon keskus, mistä säädetään hermoston ohjaamana kehon kaikkia toimintoja, kuten sisäelintoiminnot ja lihastoiminnot. Selkärangan virheetön toiminta edellyttää tasapainoista asentoa eli ryhtiä niin, että ranka kuormittuu tasaisesti. Sen seurauksena hermotoiminta ja verenkielto pääsevät suorittamaan tehtäväänsä häiriöittä.

Häiriintyneen toiminnan seurauksia ovat esim. erilaiset kipu/särkytilat lihaksissa ja nivelissä, hermo särky, puutumisoireet, sisäelinten toimintahäiriöt jne.

Osteopatia pyrkiikin lyhyesti sanottuna antamaan keholle mahdollisuuden toimia tasapainoisesti. Katso lisää TÄSTÄ.

Suomen Osteopaattiliiton kotisivut.